söndag 7 december 2008

SNÖ, småsyskon och Stora Stockholm

Här händer det mycket hela tiden. Valparna växer som ogräs och de har börjat vara utomhus i trädgården. En dag var det SNÖ lite kallt och ruggit men väldigt spännande!


Hilda tog med sina barn på äventyr i snön, de modiga vågade till och med springa i det kalla,blöta.






Myrra kollar in snön, går den att äta?

sedan gick de i däck allihop. Nita har somnat på syrrans rumpa.












Några av valparna har bytt namn alltefter vad deras blivande ägare vill kalla dem. "Lillstrumpan" har blivit Nashira, "Etta" har bytt namn till Myrra och "Sabah" heter numera Niilah. Vi gör vårt bästa för att komma ihåg namnen men visst slinker det in en "Strumpa" då och då.
Vår egen, Pikku kommer att heta så (finska för lilla, liten) vi försökte byta men hon ÄR ju vår lilla Pikku! Nu är det inte länge tills de första flyttar sin väg. Nita och Morris heter fortfarande Nita och Morris.

Valparna har också fått småsyskon i Finland. Pappa Niili har tillsammans med Ch Tazillah Nasim Nahema fått åtta små valpar i samma färger som våra.
Mamman är grizzle precis som Hilda och troligtvis kommer de här två kullarna bli väldigt lika varandra: http://www.tazillah.net/
några valpar finns fortfarande tillgängliga till bra hem.
I går var vi i Stockholm och tittade på Stora Stockholms utställningen. vi arbetade i rasmontern och Umer gjorde ett jättebra jobb tillsammans med bla Vega, Cloe och Idjah när de representerade rasen. Umer och Idjah deltog i rasparaden tillsammans med två arabiska prinsessor (Karin och Yrla). De var så snygga så de blev placerade på femte plats av säkert 20-25 deltagare. Grattis till alla vinnare bland saluki: Mindy BIR, BIG BIS-R, Cleo BIS-3 Veteran och Badavie BIS-2 Uppfödare. Grattis också till Satu och Master Ch Tazillah Latif Farrukh som tog cert och blev svenska champion. Själva var vi rätt nöjd med att bara titta på!
Kolla in länken från SvD:


Klicka på hundbilderna så kommer snyggingarna fram. Jag kan tala om att Umer trivdes utmärkt i strålkastar ljuset och kamerablixtarna!

Inga kommentarer: