onsdag 17 oktober 2012

En härlig höst!

Nu har det varit tyst här ett tag. Vi har haft fullt upp med hundar, valpar, ungar och det "vanliga" livet.
De tre små tjejerna bor kvar här, även om Serafina kommer att flytta om några veckor. De är så söta och rara med också ganska krävande så klart! :-)

Under hösten har vi haft fina framgångar både på LC fältet och i utställningsringen.

LC fältet har vi egentligen bara 2 som deltar just nu men vilka superhundar det är!!!

SE LCCH Dhawati Nashira Bint Rafiiqa har även blivit norsk lure coursing champion.
Sen avslutade hon året med att bli ÅRETS LURE COURSING SALUKI NR 1, alltså bästa av alla salukis som deltagit på årets prov.
Hon vann med god marginal till både bästa hane och till tiken som kom på andra plats. Helt fantastiskt!! Hon är självklart även kvalificerad till LC EM i Tyskland i juni.



Vår Galgo Español Magic Blues Alvin Lee har ju sprungit sin första säsong på LC fältet. Han är ganska stor och klumpig än så länge men han har gjort bra ifrån sig ändå, alltid taggad och fokucerad!
På det sista provet slog han till och blev 2:a med cert, i och med det fick han tillräckligt med poäng för att klättra upp på en 6:e plats på hanhundslistan och tog en av platserna i Svenska landslaget på EM i Tyskland i sommar. Vi är så glada och stolta över vår tokgalgo!

Tokgalgon har ju också lyckats bra i utställningsringen. I slutet av september var vi på Åland och den internationella utställningen där. Alvin blev BIR med cert och CACIB, hans syster Asta blev BIM också med cert och CACIB. Alvin blev därmed SE UCH NO UCH FI UCH NJV-11, inte illa när man bara är 2 år och 3 månader!

På samma utställning blev också Morris Ch Dhawati Nadir Ibn Rashid BIM med cert och CACIB. Han tog därmed sitt 5:e CACIB i 3 länder och heter numera
C.I.B SEUCH NOUCH FIUCH Dhawati Nadir Ibn Rashid! Grattis Madde och Morris!


U kullen har också debuterat i ringen 4 mån och 3 dagar gamla. De var så duktiga! Av 6 hanvalpar kom Iorek 2:a och Hakim 3:a med fina kritiker. På tiksidan var det 7 valpar och där blev alla flickorna placerade, Lyra 2:a, Serafina 3:a och Java 4:a. Vi ser fram mot fortsättningen för de små gullungarna!

Whipparna har också varit i farten, Nike (Hot Isle Nicorana) vann gröngölingsklassen på Bråvikens KM. På SvVks utställning i Enköping vann Nike juniorklassen med CK och blev sen BIS-2 junior! Siri (Lets Run Woth Every Step) var också med för första gången och blev 4:a av 7 i valpklassen med syster Flora på 2:a plats.

Det var allt för nu!

1 kommentar:

//ACK sa...

Grattis till alla framgångar Katta!
Nashiras resa är ju fantastisk från Biret till nu. Det fattas bara en EM-medalj!