onsdag 14 oktober 2009

Lekåsa 10 okt


I lördags var vi i Lekåsa i Västergötland för att ställa på Salukiringens utställning. Domare var Katarina Petersson, Kennel Sadaqa från Umeå. Det var 23 + 27 salukis som deltog.


Först in i ringen var D. Nadir Ibn Rashid (Morris). Han vann Juniorklassen med hp :-).

I unghundsklassen deltog Unos ena son från kennel Yashars, Y. Calazar ibn Hareeq (Bobby). Även han vann sin klass!

Sen var det Umers tur i bruksklassen. Tyvärr visade han sig inte så bra, utan gick lite orent fram och därför blev han utan hp. Dagens sötaste bild bidrog han med i alla fall:

(Tack Thomas och Lotta för bilden!)

I Bästa hane gjorde båda unghanarna bra i från sig och placerade sig i den hårda konkurrensen: Morris blev bh-3 och Bobby bh-R. Vann gjorde en kusin Ch Dahaqin Asiq Ajaban. I finalerna blev Morris BIM junior och Bobby BIS unghund! Grattis!



På tiksidan var Nashira och Pikku (Na´imah Shadan) först in av våra. De skötte sig bra och fick fina kritiker men ingen placering i den stora klassen. Uno dottern Tuss kom 2:a i unghundsklassen med hp. Vega blev 4:a i bruksklassen och Warda 2:a i seniorklassen, båda utan hp :-(.



Hilda (D. Hinda bint Rafiiqa) slog på stort och vann championklassen och sedan även Bästa tik klassen. Hon blev sedan BIM i finalen, hennes andra BIM i år!



Vi deltog i flera av finalerna:

Elsa och Hilda vann barn med hund.

Nashira och Morris vann bästa par.

Warda, Hilda och Pikku vann bästa generation.

Vi hade även grupper i uppfödar och avelsklasserna.



Det var en rolig dag och vi kommer gärna tillbaks nästa år igen!

Fler bilder kommer, tyvärr glömde jag kameran hemma...

Inga kommentarer: